Educatie


Webinar Media Ukkie Dagen

Hoe laat je je (klein)kinderen omgaan met media? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? In 2023 staan de Media Ukkie Dagen in het teken van Balans: Bewegen met media. Meld je aan voor het webinar over dit thema.

Meer over het webinar

Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

De afgelopen dagen stonden, bij Bibliotheken Zuidoost Fryslân, in het teken van de voorrondes van de Voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs. De schoolkampioenen streden om een plekje in de finale. Lees er alles over via de link hieronder.

Over de Voorleeswedstrijd


Team educatie

Maak kennis met onze lees- en mediaconsulenten. Negen betrokken en deskundige medewerkers vormen het team van de Educatieve Bibliotheek.
 

Maak kennis met het Team Educatie

De Bibliotheek op school

Zit je kind op een school die met de Bibliotheek op school (dBos) samenwerkt? Of ben je leerkracht op een dBos school? En wil je daar meer over weten? We vertellen het je graag.

Meer over de Bibliotheek op school

Voortgezet onderwijs

Het cursusaanbod van de Bibliotheek Zuidoost Fryslân helpt je eenvoudig je kerndoelen te halen en is op aanvraag te verkrijgen.

Naar voortgezet onderwijs

Aanbod 0 - 4 jaar

Je kunt jonge kinderen niet vroeg genoeg verwennen met voorlezen en liedjes zingen. Zo leren ze meer woorden en zullen ze beter en vaker gaan lezen. Via onderstaande links ontdek je wat er mogelijk is.

Buitenschoolse opvang

Ook voor Buitenschoolse Opvang zet ons team van leesconsulenten zich in. In overleg verzorgen wij een activiteit voor een groep tot 15 kinderen, gedurende 1 uur in de bibliotheek én natuurlijk rondom boeken. Voor meer informatie, neem je contact op met Wikje Haan (coördinator Educatie BZOF)

 

Contact

Leestips & Zo

Hier vind je een overzicht van alle dBos activiteiten, boekpromoties en leestips die gemaakt zijn door het team van leesconsulenten. Zoek jouw groep voor een geschikte activiteit, boekpromo of leestip. Veel kijk- en leesplezier!

Naar Leestips & Zo


Meer informatie?

Voor meer informatie over dBos kun je contact opnemen met Wikje Haan, coördinator Educatie BZOF.