BoekStart op het consultatiebureau

Het doel van BoekStart is ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de Bibliotheek te laten ontdekken. Om meer laagtaalvaardige ouders te bereiken is een extra inspanning nodig naast de verwijzing van het consultatiebureau en de brief van de gemeente.

De jeugdgezondheidszorg biedt preventieve zorg aan alle jeugdigen in Nederland, zodat zij gezond en veilig kunnen opgroeien. Het screenen van de taalontwikkeling hoort hier bij.

De praktijk wijst uit dat de jeugdarts en jeugdverpleegkundige maar een paar minuten de tijd heeft om het met de ouder over de taalontwikkeling te hebben. Door het inzetten van de BoekStartcoach wordt er meer tijd gecreëerd om over taalstimulering en voorlezen te praten. Een face to face gesprek met ouders over de rol van voorlezen voor de taalontwikkeling en de hechting, kan ervoor zorgen dat ouders bewust worden van het belang van voorlezen. Daarnaast kan het gesprek er ook voor zorgen dat ouders met hun kind gaan lezen en naar de Bibliotheek gaan.

Meer info op BoekStartpro.nl

Heb je vragen over lezen met jonge kinderen? Stuur een mail naar de BoekStartcoach in jouw gemeente:

 

Elke van der Kley

BoekStartcoach Opsterland en Ooststellingwerf

Contact

Marjorie Krishof

BoekStartcoach Weststellingwerf
 

Contact

Wikje Haan

Coördinator Educatie BZOF.
Voor algemene vragen rondom het project BoekStart

Contact