Cursus 'Werken met de e-overheid'

Meer doen met de computer

Websites van de overheid

Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de cursus 'Werken met de e-overheid' in de Bibliotheek. Stap voor stap ontdek je hoe dit werkt.

Wat leer je?

- Een DigiD aanvragen en gebruiken

- Afspraken maken via internet

- Formulieren invullen

- Toeslagen aanvragen

- Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl

- En nog meer

Wil je meedoen?

De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je kunt je eigen laptop of tablet meenemen, maar je mag ook een laptop van ons gebruiken. Verder is het handig als je je mobiele telefoon, emailadres+wachtwoord en BSN-nummer meeneemt. (Deze laatste staat op je identiteitskaart, paspoort, rijbewijs en de zorgpas).
De cursus bestaat uit maximaal vijf bijeenkomsten. 

Waar en wanneer zijn de cursussen?

Er zijn nog geen data bekend maar je kunt je wel alvast aanmelden. Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn nemen wij contact met je op.

Waar Wanneer Tijd
Bibliotheek Oosterwolde Nieuwe data nog niet bekend -
Bibliotheek Wolvega Nieuwe data nog niet bekend -
Bibliotheek Noordwolde Nieuwe data nog niet bekend -
Bibliotheek Gorredijk Nieuwe data nog niet bekend -

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.Onlangs verscheen een mooie video, waarin Kees vertelt hoe hij na de ziekte van zijn vrouw ineens zelf zaken moest gaan regelen. Dat had hij nog nooit gedaan en hij wist niet waar te beginnen. Tot hij verwezen werd naar Bibliotheek Katwijk. Kees startte met een computercursus in de bibliotheek, en ging aan de slag met de Klik & Tik-programma’s van Oefenen.nl en Werken met de e-overheid van Digisterker. Iets regelen via internet, inloggen met DigiD… “Er ging een wereld voor mij open”, aldus Kees.