Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Riku Onda Honingbijen en donder in de verte

  In een kustplaatsje nabij Tokio strijden drie jonge pianisten tegen elkaar in een prestigieus pianoconcours. Tijdens de intensieve, twee weken durende competitie blijkt dat zij elk hun eigen uitdagingen onder ogen moeten komen.

  Gedrukt boek

 • Elle van Rijn, Femmetje de Wind, Ronald Giphart, Roos Schlikker Een familie en een Griekse god

  Een familie wordt tijdens een vakantie op Kreta geconfronteerd met opgekropte frustraties en verdriet. En wanneer gaan ze het eindelijk over het grote familiegeheim hebben?

  Gedrukt boek

 • Sacha Bronwasser Luister

  Een Nederlandse vrouw die in 1989 op 20-jarige leeftijd naar Parijs vertrok om daar als au pair te werken, probeert na de gewelddadige aanslagen in Parijs in november 2015 haar eigen geschiedenis te reconstrueren.

  Gedrukt boek

 • Arthur Japin Wat stilte wil

  Een ambitieuze en getalenteerde jonge vrouw uit Amsterdam probeert eind 19e eeuw carrière te maken als zangeres, maar rekent daarbij buiten de invloed van haar familie.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Saskia Goldschmidt Kukuruznik

roman

Een vrouw erft bij het overlijden van haar vader een kist met papieren over vrouwelijke pioniers in de luchtvaart. Door het lezen van de brieven en verhalen komt langzamerhand het raadsel van haar eigen familiegeschiedenis aan het licht.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken