Nieuwe boeken


Virussen in het verleden

We zijn in de ban van het coronavirus, maar virussen zijn van alle tijden. Bekijk onze leestips met e-books over virussen door de eeuwen heen.

Naar de e-books

Boekentips van onze redactie

 • Suzanna Jansen De omwenteling, of De eeuw van de vrouw

  Verslag van de omwenteling van het leven van vrouwen in Nederland in de twintigste eeuw, mede aan de hand van het levensverhaal van de schrijfster en de ervaringen van haar moeder en zus.

  Gedrukt boek

 • Pandemische chaos

  Kritische opstellen van wetenschapsbeoefenaars uit verschillende disciplines over het beleid van de Nederlandse regering in reactie op de coronapandemie.

  Gedrukt boek

 • Claudia de Breij Amalia

  Portret van kroonprinses Amalia van Nederland (2003), ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag en wettelijke meerderjarigheid.

  Gedrukt boek

 • Dirk J. Tang Slavernij

  Geschiedenis van de slavernij en de slavenhandel en de denkbeelden daarover vanaf de oudheid tot de afschaffing in de negentiende eeuw, waarbij de nadruk ligt op het Nederlandse aandeel hierin.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Jan Brokken De kampschilders

Geschiedenis van de schilders Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een jappenkamp op Celebes belandden.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken