Digi-Taal-Huis

Digi-Taalhuis

In het Digi-Taal-Huis in de Bieb leer je beter lezen, schrijven en rekenen. Of om met de computer te werken. Dat kan alleen of met begeleiding. Rustige oefenplekken met een PC, elkaar ontmoeten, contact, een formulier invullen, je kinderen voorlezen, werk vinden... de wereld aan kunnen! Getrainde vrijwilligers zijn op vaste tijden en/of op afspraak aanwezig om te helpen. Voor wie zelfstandig aan de slag wil zijn er leuke makkelijke boeken en computerprogramma's om te oefenen.

In het Digi-Taal-Huis kun je zelf oefenen met:

  • lezen
  • schrijven
  • rekenen
  • werken met de computer

Is de Bieb open, dan is het Digi-Taal-Huis open. Je kunt dan zelf oefenen via de website oefenen.nl

Hulp bij taal,rekenen, computeren?

Vraag naar een Taalmaatje of bezoek de inloopochtend of -middag. 

Informatie per Bibliotheek

Hieronder vind je alle informatie over het Digi-Taal-Huis per Bibliotheek: wanneer je op het inloopmiddag/ochtend terecht kunt voor hulp, wat de openingstijden zijn om zelf te oefenen en met wie je contact op kunt nemen voor vragen.

Bieb Gorredijk          Bieb Oosterwolde          Bieb Wolvega         Bieb Ureterp

Bieb Appelscha         Bieb Haulerwijk            Bieb Noordwolde

Meer weten?

Wil je meer weten over het Digi-Taalhuis? Bel 0516 – 512075 of mail: taal@bzof.nl

Download de folder Digi-Taal-Huis in de Bieb

Ken je iemand die graag beter wil leren lezen, schrijven, rekenen, internetten? Klik dan hier

Vrijwilliger worden?

De Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers in het Digi-Taal-Huis. Iets voor jou? Als je aan de slag gaat als taalvrijwilliger word je begeleid door professionals en vrijwilligers met veel ervaring. Je hebt ook overleg met je collega-vrijwilligers en er worden diverse cursussen aangeboden.
Ook vrijwilliger worden bij het Digi-Taal-Huis? Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Bibliotheek: mail taal@bzof.nl of bel 0516 - 512 075 ('s middags) en vraag naar de contactpersoon van het Digi-Taal-Huis.

Meer info over vrijwilligerswerk in de Bibliotheek
 

Tineke leert! Haar ervaringen:

Computercursus in de Bieb

De computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven: koopjes op marktplaats, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis doen, bankzaken regelen. Dat gaat bijna allemaal online.
Klik & Tik is een online cursus die je thuis achter je eigen computer kunt doen. Nieuw is dat je de cursus nu ook met begeleiding van een computercoach in de bibliotheek kunt volgen. De begeleider maakt een account voor je aan, helpt je op weg en ondersteunt je bij vragen als je even vastloopt. Het gebruik van de computers en de begeleiding is gratis.

Meer over Klik & Tik in de Bieb