Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in De Bibliotheek

De Bibliotheek heeft mogelijkheden voor vrijwilligers bij additioneel werk. Dat is werk dat geen kerntaak is. De mogelijkheden zijn:

Vrijwilliger in het Digi-Taal-Huis in de Bieb

De Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers in het Digi-Taal-Huis. Iets voor jou?
Ina Felder werkt als vrijwilliger in het Digi-Taal-Huis van Bibliotheek Oosterwolde. Ze vertelt:

“Ik werk sinds enkele maanden met veel plezier als vrijwilliger in het Digi-Taal-Huis in de bibliotheek Oosterwolde. We begeleiden laaggeletterden en vluchtelingen met rekenen en taal. Ook helpen we volwassenen om digitaal vaardiger te worden. De leerroute pas je aan op de leerwensen van de cursist. Die wensen kunnen divers zijn, zoals leestempo en woordenschat verhogen of het wegwijs maken in spelling en grammatica. Andere cursisten willen leren om goede e-mails te schrijven en formulieren in te vullen."

Als je aan de slag gaat als taalvrijwilliger word je begeleid door professionals en vrijwilligers met veel ervaring. Je hebt ook overleg met je collega-vrijwilligers en er worden diverse cursussen aangeboden.

Ook vrijwilliger worden bij het Digi-Taal-Huis? Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Bibliotheek: mail taal@bzof.nl of bel 0516 - 512 075 ('s middags) en vraag naar de contactpersoon van het Digi-Taal-Huis.

Digi-Taal-Huizen zijn er in de Bibliotheek van Appelscha, Gorredijk, Haulerwijk, Noordwolde, Oosterwolde, Ureterp en Wolvega. Ook is er een Digi-Taal-Huis in De Kompaan in Oosterwolde.

Meer informatie:

Boek aan huis

Als vrijwilliger ben je verbonden aan één of meer mensen die zelf niet goed in staat zijn naar de bibliotheek te gaan. Kijk bij: Bibliotheek aan Huis 

Ondersteuning bij activiteiten

Incidentele activiteiten waarvoor we een oproep plaatsen via de vacaturebank en/of op onze eigen site, facebook, twitter of in de nieuwsbrief. 

ANBI
De bibliotheek is een ANBI organisatie. Dat houdt voor vrijwilligers in dat ze mogelijk in aanmerking komen voor belastingaftrek. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst