Vrijwillige medecoördinator Taalplein Oosterwolde

Help jij graag anderen? Vind jij andere culturen ook zo interessant? Kun jij goed dingen aan anderen uitleggen? Meld je dan aan als medecoördinator Taalplein en Taalmaatje.

Het Taalplein Ooststellingwerf

Het Taalplein van de bibliotheken in Ooststellingwerf is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, de Nederlandse taal wil spreken of de computer beter wil leren gebruiken. Een van de activiteiten is taalcoaching.

Wat ga je doen?

Als vrijwillige medecoördinator Taalplein coördineer je samen met een andere vrijwilliger de zaken rond vrijwilligers en deelnemers van het Taalplein. Je helpt anderstaligen die hulp willen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Je bent een aanspreekpunt bij vragen over het Taalplein, je voert intakegesprekken bij nieuwe aanmeldingen, stelt een rooster op en oefent met een of meerdere deelnemers. Het is niet alleen erg gezellig, maar ook heel nuttig en leerzaam. De taalvraag van de deelnemer staat centraal. Je oefent in de Bibliotheek.

Wat vragen wij?

Je bent geduldig, sociaal vaardig, betrouwbaar en representatief. Je spreekt de Nederlandse taal en legt makkelijk contact met anderen. Voorkeur voor een vrijwilliger met een onderwijsachtergrond of kennis van leerlijnen. Ervaring met coördineren en de doelgroep is wenselijk. Je bent wekelijks ongeveer vijf uren in de week beschikbaar (waaronder donderdagmiddag) en je bent bereid om scholing/trainingen te volgen. Tijdens de schoolvakanties is het Taalplein gesloten waardoor je als vrijwilliger vrij bent.

Wat bieden wij?

  • Interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je van betekenis bent voor anderen en waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  • Inwerken door de coördinator Taalplein.
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.
  • Onkosten-en reiskostenvergoeding indien van toepassing.
  •  Scholing en training.

Ga je bij Bibliotheek Zuidoost Fryslân aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we gratis een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze of een andere vrijwilligersfunctie? Of beschik je over talenten die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de Bibliotheek? Aanmelden als vrijwilliger kan online via onderstaand aanmeldformulier, door een e-mail te sturen naar info@bzof.nl of door langs te komen in de Bibliotheek. Samen gaan we het gesprek aan en kijken we naar de mogelijkheden om binnen de Bibliotheek Zuidoost Fryslân vrijwilligerswerk te doen.