Makerlab

Logo Makerlab Gorredijk

In Bibliotheek Gorredijk is sinds een halfjaar het Makerlab geopend: een plek in de bieb waar je zelf iets bijzonders kunt maken. Deze plek wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Er staan verschillende machines waarmee je kunt werken, zoals een 3D-printer, een plotter, een lasersnijder, een mokkenpers, enzovoort. Er is ook ruimte voor uitbreiding van de materialen, als daar door een groep betrokkenen behoefte aan is.

Inloopspreekuur

Als je geïnteresseerd bent in nieuwe techniek en/of daar meer over wil leren, ben je van harte welkom om eens te komen kijken. Op de woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur zijn er altijd vrijwilligers aanwezig die je wegwijs kunnen maken en je kunnen laten zien hoe de machines werken.

Interesse?

Een leuk project dat is ontstaan, is de wens om op termijn de gehele oude Hoofdstraat van Gorredijk na te bouwen op schaal en in 3D. En zo biedt het Makerlab meer kansen voor mensen of bedrijven met een creatief idee. Denk aan het uitsnijden van een logo, het bedrukken van kleding of het ontwerpen van een relatiegeschenk in 3D. Wie interesse heeft kan gerust eens binnenlopen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek of een afspraak maken door te bellen naar 0513-461548 of te mailen naar bibliotheekgorredijk@bzof.nl.