Bibliotheek Gorredijk wordt nieuw!

Verbouwing

Aanstaande zomer gaat het gebeuren: de bibliotheek van Gorredijk wordt verbouwd en opgefrist! Er komt een Makerlab, het leescafé verandert qua sfeer en plek, er komen meer studieplekken, de vloerbedekking wordt vernieuwd en er komt meer variatie in hoog- en laag zitten. De verbouwing vindt plaats van donderdag 8 juli t/m zondag 22 augustus 2021.

 

 

Leenmogelijkheden

De bibliotheek is in deze periode helemaal gesloten. Wel zijn er de volgende mogelijkheden:

  •  Je mag voor de verbouwing extra boeken op je pas: maximaal 20.
  • Je kunt met je bibliotheekpas ook boeken lenen (en inleveren) in andere bibliotheken in Friesland, bijvoorbeeld in Ureterp of Beetsterzwaag.
  •  In de periode voor de verbouwing krijg je de boeken 6 weken mee. De inleverdatum valt altijd na de verbouwperiode. Tijdens de verbouwing hoef je je boeken dus niet in te leveren.
     

Help mee!

Iedere inwoner van Opsterland kan meehelpen aan de verbouwing van bibliotheek Gorredijk door zoveel mogelijk boeken te lenen. En iedereen is van harte welkom de feestelijke heropening in september bij te wonen, en vanaf dan gebruik te maken van de nieuwe bieb!

 

 

 

Veelgestelde vragen:

Waarom verbouwen, de bieb is toch mooi zo?

De functie van de bibliotheek verandert, van boekuitlener naar digitaal informatiespecialist. Met deze verbouwing spelen we hierop in. Daarnaast wordt de bibliotheek steeds meer gebruikt om te werken en te leren. Hier passen we de inrichting op aan.

Waarom nu alweer dicht, zo vlak na coronasluiting? Kon dat niet tijdens deze sluiting? Of volgend jaar?

We hebben geprobeerd om de verbouwing tijdens de Coronaperiode te plannen maar het verloop van Corona is lastig te voorspellen. Daarnaast heeft ieder bouwproces een doorlooptijd en zijn wij afhankelijk van meerdere partijen. Zeker met een grotere verbouwing. De verbouwing vindt nu plaats in de zomervakantie omdat in deze periode minder mensen gebruik maken van de bibliotheek.

Is daar geld voor, moet er niet bezuinigd worden overal?

Voor verbouwingen wordt jaarlijks geld gereserveerd. Als bibliotheek hebben we een verplichting naar de gemeente en inwoners om onze diensten in een modern en fris ogend gebouw aan te bieden.

Kan ik wel boeken lenen/ mag ik extra boeken lenen?

Iedere inwoner van Opsterland kan meehelpen aan de verbouwing van bibliotheek Gorredijk door zoveel mogelijk boeken te lenen. Voor de boeken geldt de vakantieuitleentermijn van 6 weken. Als mensen boeken te laat inleveren, krijgen ze geen boete. Na de verbouwing kan iedereen de geleende boeken weer inleveren en de nieuwe bibliotheek bekijken.

Kan ik wel boeken reserveren?

Ja, je kunt wel boeken reserveren, maar je kunt ze niet in Bibliotheek Gorredijk ophalen. Je kunt de gereserveerde boeken in Bibliotheek Beetsterzwaag ophalen. Wil je ze liever in een andere Bibliotheek ophalen, verander dan tijdens het maken van de reservering de ophaalvestiging. Check wel even de aangepaste openingstijden in de bouwvakperiode.