Veel belangstelling voor cursus DigiD

Gepubliceerd op: 21 maart 2020 16:20

Cursus DigiD Bibliotheek Wolvega 2020

‘Moet je de cijfers ook met hoofdletters invullen?’ ‘Wat heeft u veel geduld (met ons)...’ ‘Ik vond de eerste twee lessen wel moeilijk, maar nu begin ik het leuk te vinden’. Zomaar een greep uit de reacties die vaak komen van de deelnemers tijdens een Digisterkercursus in Bibliotheek Wolvega.

DigiD

In deze cursus leer je in vier workshops van 1,5 uur hoe je een DigiD maakt, hoe je hem activeert en gebruikt op diverse websites van de overheid. Nieuw dit jaar is het Donorregister waaraan ook aandacht wordt geschonken. Er is altijd een groot verschil te zien tussen hoe de deelnemers de eerste les binnenkomen, en hoe ze na afloop van de vierde les weggaan. In het begin is er spanning: doe ik het wel goed, gaat er niets iets fout, maar al doende ziet men dat oefening kunst baart en dat de buurman of buurvrouw met precies hetzelfde zit, maar soms net even anders. En dat stukje herkenning, er onderling over kunnen praten en oefenen, doet een Digisterker deelnemer goed.

Veel belangstelling

Waren er vorig jaar nog vier deelnemers, dit jaar was dit aantal verviervoudigd en vond er daarom niet één cursus per week plaats, maar zelfs drie, om de deelnemers toch in klein groepsverband de aandacht te kunnen geven. Toch heeft de cursus een abrupt einde. Vanwege het coronavirus sluiten de Bibliotheken tot 6 april, waardoor de laatste les is komen te vervallen. Gelukkig zijn dan bijna alle onderwerpen al behandeld, zodat iedereen zelfverzekerd het internet op kan. En het welverdiende certificaat van deelname, dát houden de cursisten te goed.