BoekStart

Boekstart

Lekker lezen met je baby

Baby’s houden van boeken. Kinderen die al op heel jonge leeftijd spelenderwijs boeken ontdekken, ontwikkelen een voorsprong. Door samen plaatjes te kijken en samen te praten of zingen krijgt een ouder goed contact met de baby. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van het kind. Uit onderzoek blijkt dat baby’s die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dat niet doen. Daar hebben ze hun hele leven profijt van. Kortom: van lezen groei je. BoekStart, een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken, is daarom heel geschikt voor baby’s en hun ouders. Meer informatie op de website van BoekStart

Gratis BoekStartkoffertje

Boekstartkoffertje

Ouders van de gemeente een baby-bieb-bon thuis gestuurd voor hun baby van 3 maanden oud. In ruil voor deze bon ontvangen ze het gratis BoekStartkoffertje als ze hun baby lid maken van de Bibliotheek. Ook op het consultatiebureau wordt tijdens bezoeken ouders gewezen op BoekStart. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, om lezen voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar te maken. Ouders krijgen bij inschrijving van hun baby een kaartje voor een gratis proefabonnement.

Babyhoek in de Bibliotheek

In de babyhoek zijn babyboeken voor baby’s van 2-18 maanden te vinden, maar ook zitgelegenheid voor de ouders, en in de meeste Bibliotheken een box. Bovendien is het mogelijk om de baby te verschonen. De bibliotheekmedewerkers geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

BoekStart is onderdeel van Kunst van Lezen

BoekStart is een onderdeel van Kunst van Lezen. Kunst van Lezen is een initiatief van het Ministerie van OCW, uitgevoerd door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Lezen is een onmisbare vaardigheid in de samenleving. Lezen en literatuur stimuleren mensen in hun ontwikkeling. Van lezen groei je en als je het eenmaal kunt, dan wordt het ook steeds leuker. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen voldoende in aanraking komt met de wereld van het boek, heeft het ministerie van OCW het programma Kunst van Lezen geïnitieerd.