Leen een Fries!

Nog even en dan starten we met Leen een Fries. LeeneenFries.nl wordt een online platform voor kennisdelers, kenniszoekers en kennismakers in Friesland. Of je nu op bezoek bent in Friesland en graag rondgeleid wilt worden door Leeuwarden, of in Stavoren woont en het leuk vindt om je kennis over fotografie te delen.

Hoe werkt het?

Op LeeneenFries.nl vind je binnenkort de kennis, activiteit en de Fries die je zoekt. Bied je eigen kennis aan door een activiteit te organiseren, of zoek zelf naar iemand die jou iets kan leren of vertellen. Gevonden wat je zocht? Maak een afspraak en maak kennis!

Kleinschalige ontmoetingen

Ieder mens heeft een schat aan kennis en vaardigheden en is tegelijkertijd nooit uitgeleerd. Mensen willen altijd meer weten, nieuwe dingen ontdekken. Ons initiatief LeeneenFries.nl, brengt mensen samen die weten en mensen die willen weten. Want kennis opdoen hoeft niet altijd te gebeuren in een klaslokaal of met behulp van Google. Via LeeneenFries.nl kun je je eigen kennis en ervaringen delen en opdoen in kleinschalige ontmoeten, zonder commercieel doel.

De aanleiding voor Leen een Fries

In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Dit betekent dat heel Fryslân in het teken staat van allerlei culturele activiteiten. De provincie kan rekenen op grote belangstelling van (internationale) toeristen. Met Leen een Fries maakt de Bibliotheek zichtbaar welke kennis er in Friesland aanwezig is. Leen een Fries nodigt ook jou uit om jouw kennis te delen met anderen. Ook kun je als Fries net zo goed een andere Fries lenen. Samen laten we zien dat Friesland open staat voor kennisuitwisseling, ontmoetingen en mooie verhalen.

Initiatief van de Bibliotheek

Deze ultieme vorm van ‘Iepen Mienskip’ sluit naadloos aan bij de Friese Bibliotheken. De bieb is immers al jaren een plek van ontmoeting, kennisdeling en maatschappelijke participatie. Een verbinder tussen kennis, vaardigheden en mensen. Ook na 2018.

Op zoek naar kennisdelers en-zoekers

Op dit moment werken we hard aan de website. Vanaf juni gaan we op zoek naar kennisdelers die als eersten het platform willen verkennen en zich als kennisdeler willen aanbieden. Na de zomer gaat LeeneenFries.nl live en kan iedereen de Friezen gaan lenen.