Vakantielezen

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

Een spannende ontdekkingsreis

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma via school aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.

Kijk op je landkaart, die je op school gekregen hebt, hoe het werkt, of bekijk het filmpje. Stickers voor op je landkaart kun je halen in de bibliotheken van Zuidoost Fryslân. Vanwege sluiting van de bibliotheek in Gorredijk, kun je daar de stickers halen bij boekhandel Planteyn in Gorredijk.