Educatie


'De Treffer' uit Gorredijk wint schrijfestafette

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven heeft de Bibliotheek een schrijfestafette uitgeschreven voor leerlingen in groep zes van scholen die meedoen aan de Bibliotheek op School. Zij moesten gezamenlijk een verhaal schrijven waarbij iedere leerling een zin mocht schrijven. Dit lijkt makkelijker dan het is. Zo moesten er drie woorden in het verhaal terugkomen, namelijk: lezen, snorkel en krokodil. Uit alle inzendingen werd het creatieve verhaal van groep zes van basisschool ‘De Treffer’ uit Gorredijk als winnaar gekozen.

Het winnende verhaal

Team educatie

Maak kennis met onze lees- en mediaconsulenten. Negen betrokken en deskundige medewerkers vormen het team van de Educatieve Bibliotheek.
 

Maak kennis met het Team Educatie

De Bibliotheek op school

Zit je kind op een school die met de Bibliotheek op school (dBos) samenwerkt? Of ben je leerkracht op een dBos school? En wil je daar meer over weten? We vertellen het je graag.

Meer over de Bibliotheek op school

Voortgezet onderwijs

Het cursusaanbod van de Bibliotheek Zuidoost Fryslân helpt je eenvoudig je kerndoelen te halen en is op aanvraag te verkrijgen.

Naar voortgezet onderwijs

Aanbod 0 - 4 jaar

Je kunt jonge kinderen niet vroeg genoeg verwennen met voorlezen en liedjes zingen. Zo leren ze meer woorden en zullen ze beter en vaker gaan lezen. Via onderstaande links ontdek je wat er mogelijk is.

Buitenschoolse opvang

Ook voor Buitenschoolse Opvang zet ons team van leesconsulenten zich in. In overleg verzorgen wij een activiteit voor een groep tot 15 kinderen, gedurende 1 uur in de bibliotheek én natuurlijk rondom boeken. Voor meer informatie, neem je contact op met Wikje Haan (coördinator Educatie BZOF)

 

Contact

Leestips & Zo

Hier vind je een overzicht van alle dBos activiteiten, boekpromoties en leestips die gemaakt zijn door het team van leesconsulenten. Zoek jouw groep voor een geschikte activiteit, boekpromo of leestip. Veel kijk- en leesplezier!

Naar Leestips & Zo


Meer informatie?

Voor meer informatie over dBos kun je contact opnemen met Wikje Haan, coördinator Educatie BZOF.