Computercursus

Klik & Tik

Ben je een absolute beginner op de computer? Wil je handiger worden met internet? Of wil je meer weten van Social Media zoals Facebook en WhatsApp? Dan is oefenen met de gratis cursus Klik & Tik echt iets voor jou!

Let op: i.v.m Corona vervallen de lessen Klik&Tik

Klik & Tik

De computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven: koopjes op marktplaats, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis doen, bankzaken regelen. Dat gaat bijna allemaal online.
Klik & Tik is een online cursus die je thuis achter je eigen computer kunt doen. Nieuw is dat je de cursus nu ook met begeleiding van een computercoach in de bibliotheek kunt volgen. De begeleider maakt een account voor je aan, helpt je op weg en ondersteunt je bij vragen als je even vastloopt. Het gebruik van de computers en de begeleiding is gratis.

Wat kun je leren?

Klik en Tik. De start
Je leert hoe je de computer aanzet, maar ook hoe je moet typen en hoe je de muis gebruikt. Alles wordt rustig uitgelegd en je kunt zelf oefenen. En als je met De start klaar bent, dan kun je verder met De basis, Het internet op en Samen op ’t web.

Klik en Tik. De basis
In de cursus De basis leer je hoe je goed moet zoeken op internet, verstuur en ontvang je e-mails en leer je hoe je een bijlage of foto kunt downloaden.

Klik en Tik. Het internet op
Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. De cursus Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet.

Klik en Tik. Samen op ‘t web
In de cursus Samen op ’t web, wordt uitleg gegeven over Facebook, Whatsapp, Youtube en Skype.

Klik en Tik. De tablet
Als je wilt leren om met een tablet te werken en te internetten is Klik en Tik. De tablet echt wat voor jou! Het is lekker makkelijk. Je leert hoe je de tablet aanzet, het geluid regelt, hoe je klikt, sleept, scrolt en typt. Maar ook hoe je programma’s start, hoe je op internet kunt en hoe je dat veilig doet. Van email tot formulier, van wachtwoord tot social media. Klik en Tik. De tablet (Android en iPad): voor iedereen die wil leren hoe de tablet werkt.
 

Wanneer

  • Bibliotheek Wolvega: elke maandag van 10.15 - 11.15 uur* 
  • Bibliotheek Oosterwolde: elke dinsdag van 14.00 - 15.00 uur*
  • Bibliotheek Gorredijk: elke vrijdag van 15.30 - 16.30 uur*

*Op alle locaties geldt m.u.v. de schoolvakanties.

Let op: i.v.m Corona tijdelijk geen Klik&Tik

Aanmelden

Aanmelden kan online door op onderstaande oranje knop Aanmelden te klikken. Je kunt je ook aan de balie van de bibliotheek of telefonisch aanmelden. Telefoonnummers: Bibliotheek Wolvega 0561-612623, Bibliotheek Oosterwolde: 0516-512075, Bibliotheek Gorredijk: 0513-461548

Digitale ondersteuning

De bibliotheek biedt meer digitale ondersteuning, bijvoorbeeld bij e-lezen en het verbeteren van computervaardigheden. Gratis ondersteuning is er in de vorm van Computertijdschriften en handige websites op de computers in de bibliotheek.

Tegen een kleine vergoeding kun je op afspraak terecht op ons Digitaal Spreekuur Je krijgt dan op je eigen e-reader, tablet, smartphone of laptop ondersteuning door een van onze specialisten. 

Digi-Taal-Huis

In het Digi-Taal-Huis in de Bieb leer je beter lezen, schrijven en rekenen. Of om met de computer te werken. Dat kan alleen of met begeleiding. Rustige oefenplekken met een PC, elkaar ontmoeten, contact, een formulier invullen, je kinderen voorlezen, werk vinden... de wereld aan kunnen! Getrainde vrijwilligers zijn op vaste tijden en/of op afspraak aanwezig om te helpen. Voor wie zelfstandig aan de slag wil zijn er leuke makkelijke boeken en computerprogramma's om te oefenen.

Meer over het Digi-Taal-Huis