KINDERBOEKEN­WEEK

Van fiets tot trein en van auto tot bus. Dit jaar stond de Kinderboekenweek in het teken van reizen! Daarom vind je op deze pagina een heleboel leuke boeken, e-books en video's over reizen. Reis je mee? 

Winnaars Gouden en Zilveren Griffels & Zilveren Penselen

Haaientanden!

Bekijk boek 'Haaientanden' door Anna Woltz.

Het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden gaat over Atlanta. Atlanta wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Het is de belangrijkste tocht van haar leven, maar al snel gaat alles mis...

De fietstocht van Anna

Bekijk interview fietstocht Anna Woltz

Anna Woltz is de maker van Haaientanden. Het verhaal gaat over Atlanta die een fietstocht maakt langs het IJsselmeer. Anna stapte zelf ook op de fiets om de route te fietsen. Fiets je mee? 

Boek in Barcelona

Bekijk interview Annet Schaap over 'De boom met het oor'

Annet Schaap schreef het boek De boom met het oor en volgens haar speelde het boek zich af in Utrecht. Maar tekenaar Philip Hofman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal naar Barcelona!

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.

Wist je dat...

...De fietstocht van Anna rond het IJsselmeer ruim honderd kilometer was? Dit was verder dan ze ooit gefietst had! De laatste kilometers vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had.

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razenvan An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!