Titi Zaadnoordijk in De Kijkzaal

22 september 2020 t/m 9 januari 2021 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Expositie Titi Zaadnoordijk in De kijkzaal Biebliotheek Wolvega 2020

Welkom op de expositie 'Van troost en andere dieren' door Titi Zaadnoordijk in De Kijkzaal in Bibliotheek Wolvega.

Van troost en andere dieren

Zoals huisdieren het leven draaglijker kunnen maken door hun onvoorwaardelijke aanwezigheid, zo geeft het werk van Titi moed. De humor en de relativering in de figuren, de gevoeligheid en de aandacht zijn troostend voor de beschouwer.

We zien op deze expositie honden, katten en andere dieren alleen én het vanzelfsprekend samenzijn van mens en dier. Titi toont de laconieke afhankelijkheid in prachtige series. Veel honden met hun baasje. De liefde voor een vis in zijn kom en de vogel op de schouder. Zelfs kippen in de armen geklemd.
het werk van Titi vormt een eiland  van vrolijke berusting in een hectische wereld.

Over Titi Zaadnoordijk

Titi Zaadnoordijk is beeldend kunstenaar, dichter en performer. haar werk is altijd herkenbaar. Titi gebruikt veel verschillende technieken. Ze maakt o.a. tekeningen, lino's en houten beelden, textiele werken en kunstenaarsboeken, elke techniek een eigen beeldtaal maar elk werk ademt dezelfde hand. Uit de lino's roept ons de klare eenvoud tegemoet. De tekeningen zijn subtieler, geven meer materiële genoegens. Titi's kleine bronzen dieren daarentegen refereren aan "oer", als wezens uit lang vervlogen tijden. In haar boeken vertellen beeld en tekst tezamen het verhaal.

Voor meer werk van Titi, haar expositie 'Je raakt me' is op afspraak te bezichtigen in haar atelier, Voetpad 69, 8483 JR Scherpenzeel (Fr)

Meer info:
www.titi.nl
dekijkzaalwolvega.nl