Schrijfactie Amnesty

10 december 2018, van 10:00 tot 16:00 | Bibliotheek Oosterwolde

Kosten: Gratis

Achrijfactie Amnesty Bibliotheek Oosterwolde 10-12-2018

10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan.

In de Bibliotheek

Ook in Ooststellingwerf wordt op 10 december volop geschreven. In de Bibliotheek in Oosterwolde worden om 10.00 uur de deuren geopend en schrijven we tot 16.00 uur door. En in MFA Mejander in Oldeberkoop van 9.00 tot 13.00 uur.

Write for Rights

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Voor wie schrijven we dit jaar?

Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. We schrijven onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

Helpen met schrijven?

Loop 10 december tussen 10.00 en 16.00 uur Bibliotheek Oosterwolde even binnen en help met het schrijven van één of meerdere brieven.