Nelly Roose in De Kijkzaal

22 augustus 2022 t/m 1 oktober 2022 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Nelly Roose was de winnares van de schilder- en tekenwedstijd 2021. Ze won zowel de vakjury- als de publieksprijs. Werkgroep De Kijkzaal bood haar deze expositieperiode aan.

Nelly Roose

Door het experimenteren met vele teken- en schildermaterialen, is voor Nelly het werken met olieverf het voornaamste medium geworden, dit vaak in combinatie met andere media, zoals: houtskool, acrylverf, inkt, bijenwas, boekbinderslijm en teer, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en tuin. De prachtige warme en diepe kleuren van de olieverf, het prettige mengen van de kleuren en het werken in transparante maar ook dikke verfstreken maakt dat het steeds weer een uitdaging en een zoektocht is, om daarin haar gevoel en emotie op het doek of paneel over te brengen.

Nelly: 'Steeds weer de uitdaging aangaan om de vrijheid te ervaren, daarin jezelf sturen of misschien juist jezelf te verliezen om zo ongeremd over je eigen grens van waarheden te gaan en in gevoel en emotie tot de essentie van het schilderen te komen'.

Over de expositie

De expositie is van 22 augustus t/m 1 oktober 2022 te bewonderen in De Kijkzaal van Bibliotheek Wolvega. Openingstijden

Meer info: dekijkzaalwolvega.nl