Linde College in De Kijkzaal

9 april 2019 t/m 18 mei 2019 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Expositie Linde College in De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega 2019

Het Linde College exposeert van 9 april t/m 18 mei 2019 beeldend werk van leerlingen in De Kijkzaal.

Beeldende Vorming

Het werk is gemaakt door leerlingen uit klas 4 en 5 havo en klas 4, 5 en 6 atheneum bij hun examenvak Beeldende Vorming. Ze krijgen opdrachten vanuit een thema en hebben zelf de keuze op welke manier ze dit gaan vormgeven. Het eerste thema waar ze aan gewerkt hebben is "DADA", een kunststroming ontstaan na de Eerste Wereldoorlog. Naar aanleiding hiervan zijn collages en assemblages ontstaan. Het tweede thema is "idealiseren van een persoon". De leerlingen hebben als voorbereiding een moodboard gemaakt en daarna een eindwerkstuk met verschillende materialen en technieken. 

"Masterpiece"

De leerlingen uit 5 havo en 6 atheneum zijn nog in de afrondfase van hun "Masterpiece", ze hebben daarvoor een thema gekozen, meestal een kunstrichting of kunstenaar, zoals Pop Art en Van Gogh. Ze hebben voorbereidende schetsen, een moodboard en materialenonderzoek hiervoor gedaan. Het eindresultaat is gedurende 6 weken tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bewonderen in de Kijkzaal Wolvega.

Opening

Door het drukke werkschema van de leerlingen en docenten wordt de opening gehouden op dinsdagmiddag 16 april om 16.30 uur.

Meer info: dekijkzaalwolvega.nl