Kindertekeningen lezen

14 mei 2022, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Noordwolde

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zodra een kind gaat brabbelen, gaat het ook krabbelen. Vanaf dat moment kun je via een tekening hun ontwikkeling volgen. Maggy Aartsen geeft op het Tekeningenspreekuuur persoonlijke uitleg over de tekening van je kind.

Koppoters

Eerst volgen er krassen, daarna rondjes, strepen, stippen, koppoters en naarmate ze ouder worden zie je steeds meer herkenbare vormen. Je kunt veel inzicht krijgen in een boom-, huis- of gezinstekening en wat zeggen het kleurgebruik, de lijnen, vormen en de plaats waar iets is getekend? Zou je wel eens wat meer inzicht willen krijgen over wat een kind tekent of lijkt het je interessant om te achterhalen wat er in het hoofdje omgaat op het moment dat er een tekening is gemaakt?

Tekening inleveren

Lever dan voor 1 mei een tekening in bij de Bibliotheek in Noordwolde of Wolvega. Vermeld daarbij de geboortedatum van je kind. Maggy Aartsen, kindertekeningen analist bij Praktijk Yula in Noordwolde, bekijkt ze en geeft ze 14 mei op het Tekeningenspreekuur in bibliotheek Noordwolde tussen 10.30 en 12.00 uur aan je terug met bijbehorende persoonlijke uitleg.

Belangrijk

Geef je kind géén opdracht om iets te tekenen, het gaat om een momentopname.