Kiek es!

5 september 2018 t/m 30 november 2018 | Bibliotheken in Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega

Kosten: Gratis

Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld

In de Week van de Alfabetisering, van 3 tot en met 9 september 2018, start in de Bibliotheken van Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega de tentoonstelling 'Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld'.

Epi, Jeen en Amir

De tentoonstelling bestaat uit prachtig vormgegeven doeken waarop foto’s en teksten te zien zijn die deelnemers van het Digi-Taalhuis zelf gemaakt hebben.De opdracht voor de deelnemers was: maak een foto van iets uit je gemeente wat je mooi vindt, en maak daar een gedicht bij. Deelnemer Epie fotografeerde de molen De Gooyer die bij Wolvega aan de Linde staat. Hij schreef er een gedicht over. Jeen fotografeerde het pand van de kruidenier in Gorredijk dat nu te koop staat. Amin fotografeerde twee paaltjes die in het centrum van Oosterwolde staan. Heb je er wel eens bij stil gestaan wie toch die paaltjes omhoog en naar beneden doet? Dat doet Amin. Elke dag weer. Hij schreef er een gedicht over.

Digi-Taalhuis

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt er door de Digi-Taalhuizen extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. De Digi-Taalhuizen zijn een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven, Friesland College en de Bibliotheek. 

Info over het Digi-Taalhuis

Welkom!

Wil je deze bijzondere tentoonstelling bekijken? Dat kan! Tot en met 30 november hangen de doeken in de Bibliotheken. Welkom!