Jaap Resink in De Kijkzaal

12 januari 2020 t/m 22 februari 2020 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Jaap Resink in De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega 2020

Welkom op de tentoonstelling van Jaap Resink uit Oldeholtpade in De Kijkzaal van Bibliotheek Wolvega!

De opening

Lisa Leene opent de tentoonstelling op vrijdag 17 januari om 16.00 uur. Er is live muziek van de Keltische Band Diddley Tunis. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Over Jaap Resink

Nadat hij in 2004 vanuit het bedrijfsleven werd gepensioneerd, kreeg hij van zijn kinderen een klein verfdoosje om nu eens te gaan tekenen en schilderen. Hij begon eerst met aquarelleren, eerst heel voorzichtig later wat heftiger. Hij schreef zich in als cursist bij Kunstlokaal Deventer en Sjoerdtje Hak te Herxen en leerde daar de begrippen perspectief en compositie. Dit aan de hand van voorbeelden uit de Kunstgeschiedenis. De eerste landschappen, vooral langs de mooie IJssel, werden gemaakt eerst met aquarel later met acryl en olieverf. Voor hem zijn het bezoeken van musea, galeries en tentoonstellingen een belevenis die hem een voortdurende uitdaging geven onder het motto: zou ik dat ook kunnen? Het levert hem, na intensieve bestudering van hun werk, veel kennis op over kleurgebruik en werkmethodiek van de exposerende kunstenaars maar ook verhoogt het zijn plezier om door te gaan. In 2012 is hij begonnen met boetseren van mensen en dieren in klei. Het 3 dimensionaal werken met klei en zand vind hij fijn om naast het schilderen te doen. Het aantal onderwerpen wat hij schildert en boetseert loopt uiteen, het creatief bezig zijn brengt hem veelal een emotie, die een verdieping in zijn leven geeft.

Demonstratie

Tijdens de expositie periode tot 22 februari geeft Jaap Resink 1x per week een demonstratie in expositieruimte van De Kijkzaal.

Meer info: dekijkzaalwolvega.nl