Grondwerk in De Kijkzaal

5 november 2019 t/m 11 januari 2020 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Expositie Grondwerk in De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega 2019

'Grondwerk' is een onderzoek naar wat er zich in en op en boven de Aarde afspeelt, door beeldend kunstenaars Trix de Waal en Els de Niet.

De opening

Bas van der Ven, directeur van De Bibliotheek Zuidoost Fryslân, opent de expositie op 8 november om 16.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Trix de Waal en Els de Niet

Wat speelt zich af op de aarde waar wij dagelijks op lopen en van leven? Dat is de vraag waar Trix en Els zich door hebben laten inspireren. De kleuren die te voorschijn komen als je simpelweg een spade in de grond steekt, van steenrood tot diep zwart veen. Gewoon langs de kant van de weg en in de tuin. Wat kun je vinden in de bossen, wat kun je doen met de bast van een boom?

Trix is verf gaan maken van verschillende soorten aarde. Zij laat verfproeven zien en de abstracte schilderijen die zij ervan gemaakt heeft. Els is de bossen ingedoken en heeft stukken hout mee naar huis gesleept waar je dieren in kunt zien en heeft houtskool gebruikt om met de structuur van een boomschors een Schorsman te maken. De Expositie laat veel verschillende materialen en technieken zien die allemaal te maken hebben met de Aarde.

Welkom

'Grondwerk' is tot en met 11 januari 2020 te bewonderen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Wolvega

Meer info: dekijkzaalwolvega.nl