Glass Room Experience

21 mei 2019 t/m 7 juni 2019 | Bibliotheek Oosterwolde

Kosten: Gratis

Glass Room Experience 22 mei-7 juni 2019 Bibliotheek Oosterwolde

Lijkt het wel eens alsof je geen controle meer hebt over je digitale accounts? Heb je teveel apps geïnstalleerd? Heb je te vaak op ‘akkoord’ gedrukt? Misschien is het tijd om de tentoonstelling Glass Room Experience te bezoeken in Bibliotheek Oosterwolde.

Tactical Tech

De tentoonstelling is ontworpen door Tactical Tech en door de Friese Bibliotheken hiernaar toe gehaald. Tactical Tech is een in Berlijn gevestigde non-profit organisatie die werkt op het snijvlak van technologie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden. Ze bieden trainingen, voeren onderzoek uit en creëren culturele interventies die bijdragen aan het bredere sociaal-politieke debat rond digitale veiligheid, privacy en de ethiek van data.

Data uit mijn selfie?

De Glass Room Experience is een tentoonstelling over data en privacy. De tentoonstelling maakt je bewust van de impact van technologieën op ons leven. In de tentoonstelling vind je in de kunstobjecten antwoorden op vragen als: wat is de omvang van bedrijven achter online platvormen die ik elke dag gebruik? Hoe wordt er data uit mijn selfie gehaald? Waar ga ik mee akkoord als ik het privacybeleid accepteer? Het bibliotheekpersoneel geeft graag antwoord op je vragen. De tentoonstelling is van 21 mei tm 7 juni in Bibliotheek Oosterwolde en is vrij toegankelijk.  

Welkom tijdens de openingsuren van Bibliotheek Oosterwolde!