Fotoclub Oldeholtpade in De Kijkzaal

1 maart 2018 t/m 7 april 2018 | De kijkzaal in Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Expositie Fotoclub Oldeholtpade in De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega 2018

Fotoclub Oldeholtpade viert haar 5-jarig jubileum met een expositie in De Kijkzaal in Bibliotheek Wolvega. Je bent van harte welkom op de opening op donderdag 1 maart om 19.00 uur door wethouder Frans Kloosterman.

Fotoclub Oldeholtpade begon in maart 2013 met een eerste “verkennende” avond. Na enkele bijeenkomsten in de huiskamers van diverse leden kwam toch de behoefte om een ruimere en betere locatie te vinden, ook om de foto’s op een goede manier te laten zien. Deze werd gevonden in een ruimte van de Bieb in Wolvega.

Het doel van de fotoclub is om het plezier in fotografie te beleven en dat te delen zonder de lat heel hoog te leggen. Echter in de loop van de tijd merkten ze dat er “ongewild” toch meer energie en tijd in gestopt werd om elkaar scherp te houden. Het gevolg hiervan is dat de foto’s (fototechnisch) een veel betere kwaliteit kregen. Een aantal keren per jaar gaan ze als groep op stap. Zo hebben ze gefotografeerd in Leeuwarden, de dijk rondom de Waddenzee, een aantal keren in het Waterloopbos, Aekingerzand, Urk etc. Ook uitstapjes met twee of drie personen vinden plaats.

De groep komt 1 keer per maand (elke 3e dinsdag) bij elkaar. Begin van het jaar spreken ze de onderwerpen af die ze gaan fotograferen in dat jaar. Maandelijks is er een nieuw onderwerp, zoals lijnenspel, natuur, detail etc. Daar kiezen ze een foto van de maand uit. Tevens gaan ze de foto’s bespreken. In de afgelopen 5 jaar is gebleken dat de kwaliteit van foto’s vooruit is gegaan. I.v.m. het 5-jarig bestaan van de fotoclub durven zij het nu ook aan om de foto’s, in de Kijkzaal, te tonen aan het publiek. 

Over de expositie

Waar: De Kijkzaal in Bibliotheek Wolvega, adres en openingstijden
Wanneer: van 1 maart tot en met 7 april 2018
Officiële opening: donderdagavond 1 maart 19.00 uur door wethouder Frans Kloosterman
Toegang: Gratis
Organisatie: Timpaan Welzijn, werkgroep de Kijkzaal
Meer info: dekijkzaalwolvega.nl