Duurzaamheidscafé

9 november 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Gorredijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Duurzaamheidscafé Bibliotheek Gorredijk 9 november 2019

Kom 9 november naar het Duurzaamheidscafé in de Bibliotheek van Gorredijk.

Klaas Jansma

Duurzaamheid, dat is dit jaar het thema van de campagne Nederland Leest. Overal in het land vinden activiteiten rond dit thema plaats in bibliotheken. De BZOF (Bibliotheek Zuidoost Fryslân) organiseert een Duurzaamheidscafé met deelname van lokale duurzame ondernemers en organisaties. Zij presenteren hun bedrijf of organisatie en vertellen wat zij op het vlak van duurzaamheid al doen of nog van plan zijn. Journalist Klaas Jansma verzorgt de presentatie. Doel is om elkaar te inspireren, informeren en samen te discussiëren over het thema onder het genot van een kopje koffie of thee.

De deelnemers

De deelnemers aan het Duurzaamheidcafé zijn:

  • Boekhandel Planteyn
  • Petra Boorsma van het Biosintrum in Oosterwolde
  • Anita Mulder uit Oldeholtwolde biedt met haar bedrijf Anita’s tuin onbespoten groente uit eigen tuin en de regio
  • Sytske Rintjema van It Fryske Gea

Welkom!

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In Gorredijk op 9 november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de Bibliotheek. Deelname is gratis. Opgave via e-mail, telefonisch: 0513-461548 of aan de balie. 

Gratis boek

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is de drijvende kracht achter de nationale leescampagne Nederland Leest. Doel is de bevordering van het lezen en het met elkaar in gesprek gaan over het thema, dat dit jaar dus duurzaamheid is. In het hele land kunnen zowel leden als niet-leden bij de bibliotheek in de maand november een gratis boek ophalen zolang de voorraad strekt. Het boek van dit jaar heet Winterbloei. Onno Blom selecteerde voor een deel nog niet eerder gepubliceerde verhalen van Jan Wolkers over zijn tuin. Het voorwoord is van Ronald Giphart en de teksten van Wolkers zijn afgewisseld met columns van Aaf Brandt Corstius over haar idee van duurzaamheid.