Computerhulp in Bieb Oosterwolde

19 april 2018, van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Bibliotheek Oosterwolde

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Beter werken met de computer leer je in de bieb

Beter werken met de computer leer je in de bieb!

Ben je een absolute beginner op de computer? Wil je handiger worden met internet? Of wil je meer weten van Social Media zoals Facebook en WhatsApp? Dan is oefenen met de gratis cursus Klik & Tik echt iets voor jou!

Klik & Tik

De computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven: koopjes op marktplaats, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis doen, bankzaken regelen. Dat gaat bijna allemaal online.
Klik & Tik is een online cursus die je thuis achter je eigen computer kunt doen. Nieuw is dat je de cursus nu ook met begeleiding van een computercoach in de bibliotheek kunt volgen. De begeleider maakt een account voor je aan, helpt je op weg en ondersteunt je bij vragen als je even vastloopt. Het gebruik van de computers en de begeleiding is gratis.

Drie delen

Klik & Tik bestaat uit 3 delen:
1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en browsers)
Het is niet verplicht om alle delen te volgen. Als je de basis al kent kun je meteen starten met deel twee of drie.

De tijden

De tijden wanneer je met begeleiding Klik & Tik kunt volgen zijn:

  • Bibliotheek Wolvega: elke woensdag van 13.30 - 14.30 uur*
  • Bibliotheek Oosterwolde: elke donderdag van 19.00 - 20.30 uur*
  • Bibliotheek Gorredijk:elke vrijdag van 19.00 - 20.00 uur*
    *Op alle locaties geldt m.u.v. de schoolvakanties

Aanmelden

Aanmelden kan online door op onderstaande oranje knop Aanmelden te klikken. Je kunt je ook aan de balie van de bibliotheek of telefonisch aanmelden. Telefoonnummers: Bibliotheek Wolvega 0561-612623, Bibliotheek Oosterwolde: 0516-512075, Bibliotheek Gorredijk: 0513-461548

De bibliotheek biedt meer digitale ondersteuning, bijvoorbeeld bij e-lezen en het verbeteren van computervaardigheden. Gratis ondersteuning is er in de vorm van Computertijdschriften en handige websites op de computers in de bibliotheek.

Tegen een kleine vergoeding kun je op afspraak terecht op ons Digitaal Spreekuur Je krijgt dan op je eigen e-reader, tablet, smartphone of laptop ondersteuning door een van onze specialisten.

Digi-Taal-Huis

In het Digi-Taal-Huis in de Bieb leer je beter lezen, schrijven en rekenen. Of om met de computer te werken. Dat kan alleen of met begeleiding. Rustige oefenplekken met een PC, elkaar ontmoeten, contact, een formulier invullen, je kinderen voorlezen, werk vinden... de wereld aan kunnen! Getrainde vrijwilligers zijn op vaste tijden en/of op afspraak aanwezig om te helpen. Voor wie zelfstandig aan de slag wil zijn er leuke makkelijke boeken en computerprogramma's om te oefenen.

Meer over het Digi-Taal-Huis