Read2Me!

Gepubliceerd op: 11 maart 2018 18:41

Read2Me! beste voorlezers ooststellingwerf 2018

Marrit Smit, Arend Vlasma en Elisa Stoker zijn de Brugklas Voorleeskampioenen van Ooststellingwerf 2018!

Maar liefst 9 voorleeskampioenen streden in Oosterwolde op 9 maart om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Op 9 maart organiseerde bibliotheken Zuidoost Fryslân in samenwerking met het CSG Liudger Waskemeer en het Stellingwerf College voor de vijfde keer de regionale finale van Read2Me!. Negen leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 50 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Annejoke Smids, auteur van o.a. Bloedzusters, Wietske de Haan (Bruna Oosterwolde) en Klaasje Herder (bibliotheek Oosterwolde) hadden de taak om de beste voorlezers te kiezen. De wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Oosterwolde. Leerlingen hadden het boek Bloedzusters gelezen. Tijdens de presentatie van Annejoke stelden zij vragen aan de schrijfster, die ze enthousiast beantwoordde.

De brugklassers die meededen waren Tineke Kamminga, Silke Brandsma, Jasmijn Wiltjer, Marrit Smit, Desiree Schouten, Arend Vlasma, Elisa Stoker, Gaby van der Veen en Theresia Jonkman. De drie finalisten die de regionale finale van Read2Me! gewonnen hebben zijn: Marrit Smit, Arend Vlasma en Elisa Stoker. Van harte gefeliciteerd

De winnaars van deze finale nemen het op 18 april op tegen de andere regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in De Neushoorn in Leeuwarden in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2018

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.