MediaMasters

Gepubliceerd op: 27 november 2017 19:17

Scholen uit Opsterland wagen zich aan landelijke Mediamasters Game 2017

Tijdens de Week van de Mediawijsheid, 17 t/m 24 november, gingen onder andere de leerlingen van groep 7 en 8 van bassischolen Betrouwen te Bakkeveen gedurende een week lang dagelijks aan de slag met Mediawijsheid.

Super spannende MediaMasters Game

Elke schooldag startte de klas met het kijken van een korte aflevering op de site van Mediamasters en speelden zij dagelijks de daarbij behorende super spannende Game. Tijdens de landelijke MediaMasters Game leerden leerlingen, ouders en leerkrachten meer over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Aangemelde klassen streden met elkaar om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. De afleveringen lieten niet alleen een spannend verhaal zien, maar behandelen ook diverse mediawijsheidthema's. Met extra thuisopdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Leerlingen moesten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren.

'Cyberboy' cadeau

Alle leerlingen van CBS Betrouwen ontvingen aan het eind van het project namens de bibliotheek een MediaMasters-diploma en het boek Cyberboy van Tanja de Jonge cadeau. Dit in het kader van het project Nederland Leest Junior en de samenwerking met de Bibliotheek op school (dBos). Nederland Leest Junior sluit aan op taal, burgerschap en 21st century skills, daarbij sloot het thema dit jaar ‘robotica’ en het boek dat centraal staat van Tanja de Jonge prachtig hierbij aan!