Geslaagd!

Gepubliceerd op: 29 maart 2018 16:00

Geslaagde Digisterker cursisten in Bibliotheek Oosterwolde

Geslaagde Digisterker cursisten in Bibliotheek Oosterwolde!

Zelfredzame burgers

Weer een groep zelfredzame burgers die met zelfvertrouwen de e-overheid gaan gebruiken! Afgelopen weken hebben 6 mensen uit de gemeente Ooststellingwerf deelgenomen aan de Cursus ‘Digisterker’ van Bibliotheek Oosterwolde. Cursusleiders Petra Vlasma en Esther Oskam reikten op dinsdag 27 maart aan de deelnemers de behaalde certificaten uit.

Oefenwebsites

In de cursus leer je hoe je een DigiD kan aanvragen en hoe en op welke overheidswebsites deze gebruikt wordt. Omdat de overheid steeds minder brieven verstuurd en de Belasting-dienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties overstappen op elektronische dienstverlening, biedt de Bibliotheek, in samenwerking met de overheid, deze cursus aan. Cursist Gerda Noordam geeft aan: “ik ben heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb. Ik weet nu beter waar ik de informatie kan vinden.” Johan Keuter sluit zich daar volledig bij aan en geeft aan dat hij veel aan de cursus gehad heeft. Vooral het oefenen op de oefenwebsites geeft de kandidaten vertrouwen om zelfstandig verder te gaan!

Klik en Tik

De Bibliotheken bieden ook de cursus Klik en Tik aan.  Hier leert je over typen, klikken en websites bekijken (deel 1), over e-mailen, downloaden en browsers (deel 2) en over sociale netwerken, links en browsers (deel 3):

Bibliotheek Wolvega: elke woensdag van 13.30 - 14.30 uur
Bibliotheek Oosterwolde: elke donderdag van 19.00 - 20.30 uur*
Bibliotheek Gorredijk: bij minimaal 5 aanmeldingen start de cursus

Aanmelden

Will je ook deelnemen aan de Digisterkercursus of de Klik en Tik cursus? Neem dan contact op met Bibliotheek Wolvega 0561-612623, Bibliotheek Oosterwolde: 0516-512075 of Bibliotheek Gorredijk: 0513-461548.