Elise wint

Gepubliceerd op: 13 maart 2018 09:34

Elise Ziel Voorleeskampioen 2018 Weststellingwerf

Onder aanmoediging van ruim 60 toeschouwers werd Elise Ziel van OBS De Lantscheene uit Oldetrijne Voorleeskampioen van Weststellingwerf.

Complimenten

Elise las een fragment voor uit het boek 'Maisa de dappere Arabier' van Christine Linneweever. Volgens de jury had zij een goede introductie en een goed afgerond gekozen fragment, las duidelijk voor, had goed contact met het publiek en de jury en kon het publiek goed boeien door de spanning in het verhaal goed te brengen. Elise gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 10 april, in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

De wedstrijd

Samen met nog 7 andere finalisten ging Elise op 12 maart, in de bibliotheek van Wolvega, de strijd om dit kampioenschap aan. Alle finalisten lazen een fragment uit een door hen zelf uitgekozen boek voor en werden daarop beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Frans Kloosterman, die burgemeester André van de Nadort verving i.v.m. ziekte, Jorine Janssen, voorzitter Raad van Toezicht BZOF en Marian Dirksma, oud leerkracht. Na een zwaar overleg kwam de jury met de verlossende uitslag. Elise Ziel werd eerste, Mallika Guptar van CBS De Adelaar werd tweede met een fragment uit 'Oma Jojo en de monsterclub' van Monique van der Zanden, en Arwin Tel van OBS De Striepe werd netjes derde. Hij las voor uit 'Dummie de Mummie en de gouden scarabee' van Tosca Menten.

Minze Dijksma

Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Minze Dijksma het publiek dat, zoals elk jaar, weer erg genoot van de goochelkunsten. Ook de presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van Minze.

De prijzen

Alle finalisten ontvingen een boek en een oorkonde voor deelname aan de finale van de voorleeswedstrijd in Weststellingwerf. De drie winnaars kregen daarnaast nog een boekenbon en de kampioen bovendien nog een tablet-tas.

Foto's (Lenus van der Broek)