Burgemeester leest voor

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 20:08

Voorleesontbijt WOlvega 2018

Burgemeester Van de Nadort gaf met het voorlezen van het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt' het startsein voor de Nationale Voorleesdagen in Weststellingwerf.

Ongeveer 35 kleuters van CBS De Wegwijzer zijn in de bibliotheek van Wolvega op bezoek geweest voor een Voorleesontbijt. Het bezoek ging van start met het voorlezen door de burgemeester en daarna kregen alle kinderen een tijgerbroodje, soepstengel en wat drinken. Vervolgens kwamen ze zelf nog in actie door het naspelen van de dieren die in het verhaal voorkomen.
Alle kinderen gingen weer naar school met een ballon en een kleine traktatie.

De tijgerbroodjes voor het voorleesontbijt zijn gesponsord door Bakkerij Vliegende Hond in Wolvega. Bordjes, beleg en drinken werd gesponsord door de Jumbo in Wolvega.

De Nationale Voorleesdagen worden elk jaar rond eind januari, begin februari gehouden. Er wordt dan vooral aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en daarom door anderen worden voorgelezen.
Jaarlijks wordt een Prentenboeken Top 10 samengesteld en het Prentenboek van het Jaar wordt gekozen. Dit jaar dus ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup.
Korte inhoud: Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

De komende weken maakt nog een groot aantal peuters en kleuters kennis met Ssst! De tijger slaapt. Ze worden op het verhaal getrakteerd door leesconsulenten en jeugdmedewerkers van de bibliotheek.

Foto's van Lenus van der Broek