Boekstart bij De Vuurtoren

Gepubliceerd op: 17 september 2017 18:47

Feestelijke opening Boekstart bij De Vuurtoren Haulerwijk

Op kinderopvanglocatie De Vuurtoren in Haulerwijk is donderdag 14 september het Boekstartproject feestelijk van start gegaan.

Openingshandeling

De openingshandeling werd verricht door de heer Jorrin Mulder. Hij is lid van de oudercommissie en kreeg hulp van zijn zoon om de openingshandeling te verrichten. Na afloop was er voor de aanwezige ouders, grootouders en andere belangstellenden een hapje en een drankje.

Landelijk leesprogramma

Organisatie Kidscasa neemt met meerdere locaties deel aan het landelijke leesprogramma van Stichting Lezen. Bibliotheek, kinderopvang en peuterspeelzalen werken hierbij samen om het voorleesbeleid binnen deze instellingen te stimuleren. Hierdoor ontstaat een doorgaande leeslijn naar het basisonderwijs. Dit helpt om taalachterstanden voorkomen.

Voorkomen van taalachterstanden

Op De Vuurtoren wordt nu structureel aandacht gegeven aan lezen en voorlezen. Met subsidie van Stichting Lezen en de gemeente Ooststellingwerf is er een leeshoek ingericht en een collectie geschikte boekjes aangeschaft. Door de nieuwe inrichting kunnen de kinderen zelf de boekjes pakken en bekijken. De leidsters zijn getraind in het interactief voorlezen. Beide medewerkers zijn opgeleid tot voorleescoach. Zij zorgen ervoor dat voorlezen als vanzelf wordt opgenomen in het dagelijks programma. Op deze manier ervaren de kinderen meer plezier in lezen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het kind en het voorkomen van taalachterstanden.