Blije gezichten

Gepubliceerd op: 5 april 2018 16:13

Digisterkercursus april 2018 Wolvega

Vier woensdagmiddagen werd er in de bibliotheek in Wolvega tijdens de Digisterkercursus enthousiast geoefend met het aanmaken van een DigiD, het daaraan toevoegen van een sms-controle en het zoeken van informatie op websites van de overheid.

Certificaat

Wat voorheen nog onbekend was en vaak door anderen werd gedaan, kunnen de deelnemers na afloop van de cursus nu zelf. ‘Ik weet het nou, leuk dat ik het even kan checken’, aldus een van de cursisten die de laatste les helaas niet aanwezig kon zijn. Met een Stellingwerfse brok en een deelnamecertificaat werd er op 4 april feestelijk afgesloten.

DigiD

In de cursus leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe en op welke overheidswebsites deze gebruikt wordt. Omdat de overheid steeds minder brieven verstuurt en de Belasting-dienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties overstappen op elektronische dienstverlening, biedt de bibliotheek, in samenwerking met de overheid, deze cursus aan.

Klik en Tik

De bibliotheek biedt ook de cursus Klik en Tik aan. Deze cursus is op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur (m.u.v. schoolvakanties). Hier leer je over typen, klikken en websites bekijken (deel 1), over e-mailen, downloaden en browsers (deel 2) en over sociale netwerken, links en browsers (deel 3).

Meedoen?

Wil je ook deelnemen aan de Digisterkercursus of de Klik en Tik cursus? Neem dan contact op met bibliotheek Wolvega (0561-612623).