3 Infopunten Leeuwarden-Fryslân 2018

Gepubliceerd op: 12 juli 2017 09:22

Opening Infopunt LF-2018 in Bibliotheek Noordwolde

Wethouder Frans Kloosterman opende dinsdagmiddag het regionaal Infopunt Leeuwarden-Fryslân 2018 in Noordwolde. Hij overhandigde de speciale vlag aan Bas van der Ven, directeur van De Bibliotheek Zuidoost Fryslân en in bijzijn van de beide ambassadeurs Afke Kester en Sippe Bron.

In contact brengen met regio-ambassadeur

Een regionaal LF2018-infopunt is bedoeld om bezoekers en inwoners in contact te brengen met een regio-ambassadeur. Die kan informatie geven over Leeuwarden-Fryslân 2018 en bij vragen naar de juiste plek binnen het netwerk van LF2018 doorverwijzen. Men hoeft dan niet direct naar de Blokhuispoort in Leeuwarden, maar kan dan voor informatie over de Culturele Hoofdstad ook in de directe regio terecht.

Er komen ook infopunten in Scherpenzeel en Wolvega

Het infopunt in de bibliotheek in Noordwolde is de eerste van drie infopunten. De andere twee infopunten komen in Scherpenzeel in ’t Proemenust en in de bibliotheek in Wolvega.
Het infopunt is een initiatief van Sippe Bron en Afke Kester, regio-ambassadeurs van Weststellingwerf. Met 34 andere enthousiaste vrijwilligers zijn ze in januari 2017 gevraagd om regio-ambassadeur te worden voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
 

Het verhaal moet verder dan Leeuwarden komen

"De Culturele Hoofdstad gaat over het verbinden van mensen, over de ‘mienskip’ en de toekomstige samenleving die we willen zijn. Het verhaal moet niet alleen in de stad Leeuwarden blijven maar gaat ook de dorpen van Friesland in. En daar willen wij graag aan bijdragen”, aldus de initiatiefnemers. Enkele organisaties die ook met dit project sympathiseren gaven nog een korte toelichting.

(Foto's en tekst: Lenus van der Broek)

Opening Infopunt Leeuwarden-Frysl6an 2018