Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • Vakantieopeningstijden 2017

  23 juni 2017

  Goed nieuws: in de zomervakantie blijven de Bibliotheken in Gorredijk, Noordwolde, Oosterwolde en Wolvega normaal geopend! Boeken die je tussen 17 juli en 19 augustus leent kun je zes weken thuis houden.

  Bekijk details van Vakantieopeningstijden 2017

 • Boekstart in de Kinderopvang

  14 juli 2017

  Het voorleesproject Boekstart in de Kinderopvang ging feestelijk van start bij 'Voor Dag en Dou' in de gemeente Ooststellingwerf.

  Bekijk details van Boekstart in de Kinderopvang

 • 3 Infopunten Leeuwarden-Fryslân 2018

  12 juli 2017

  Wethouder Frans Kloosterman opende dinsdagmiddag het regionaal Infopunt Leeuwarden-Fryslân 2018 in Noordwolde. Hij overhandigde de speciale vlag aan Bas van der Ven, directeur van De Bibliotheek Zuidoost Fryslân en in bijzijn van de beide ambassadeurs Afke Kester en Sippe Bron.

  Bekijk details van 3 Infopunten Leeuwarden-Fryslân 2018

 • VakantieBieb

  6 juli 2017

  Je vindt nu ook e-books voor volwassenen in de VakantieBieb!

  Bekijk details van VakantieBieb

 • Helpen in de Bieb

  4 juli 2017

  Als opdracht van '1 tegen allen', het spannende uitdagingsspel tussen bibliotheek en klas, kwamen Janine en Eva uit groep 8 van School Matthijsje uit Oosterstreek een uur helpen in Bibliotheek Noordwolde.

  Bekijk details van Helpen in de Bieb

 • De online Bibliotheek

  24 juni 2017

  Er is een nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken! Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

  Bekijk details van De online Bibliotheek

 • De Trede wint Pries!

  21 juni 2017

  Door het inzenden van antwoorden in de vorm van gedichten, vertalingen en filmpjes via WhatsApp en het voordragen van een prachtig gedicht in het Stellingwerfs kregen de leerlingen van OBS De Trede uit Haule donderdagavond, in de bibliotheek van Wolvega, uit handen van burgemeester Van Klaveren de eerste prijs van de Stellingwarver Pries uitgereikt. Tijdens de avond waren zo’n 45 kinderen en volwassenen aanwezig.

  Bekijk details van De Trede wint Pries!

 • Oefenen en leren voor je theorie

  15 juni 2017

  Gratis oefenen voor je theorie-examen voor bromfiets, motor of auto, dat kan in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Oefenen en leren voor je theorie

 • 100 boeken op een pas

  10 juni 2017

  Collega en Mediacoach Esther ontving leerlingen van de derde klas van het Linde College in Bibliotheek Wolvega. Altijd al willen weten hoe zo'n groepsbezoek er aan toe gaat? Lees hieronder haar verslag en bekijk de foto's.

  Bekijk details van 100 boeken op een pas

 • VakantieBieb

  22 mei 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

  Bekijk details van VakantieBieb