Week van Lezen en Schrijven

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Dat niet alleen, 1 op de 4 jongeren van 15 jaar heeft een taalachterstand.

Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite mee hebben.

Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september 2022 organiseert de Bibliotheek verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Kom je ook een kijkje nemen?
 

Kies jouw gemeente en kijk welke activiteiten er zijn:

Gemeente Ooststellingwerf

Gemeente Opsterland

Gemeente Weststellingwerf

Info over laaggeletterdheid

 

Wist je dat er ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd zijn?

Nooit te oud om te leren...

Voorlezen is voor veel mensen eerder een nachtmerrie dan een fijn moment met hun kleinkinderen. Net als veel anderen in Nederland hebben ze namelijk moeite met lezen, schrijven of rekenen.

Verhalen in makkelijke woorden en korte zinnen


Hulp via de Bibliotheek

Leren kan op verschillende manieren. Samen met jou kijken wij wat bij jou past. Zo hebben wij verschillende spreekuren en Taalpleinen. Wij denken graag met jou mee.

Wil je meer informatie over ons aanbod of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze coördinator Taalplein  Angelique Stoelwinder. Zij staat je graag te woord. Kom langs in een van onze bibliotheken, bel naar 06-18532691 of stuur een e-mail naar taal@bzof.nl.