Wethouder bezoekt Taalgroep

Gepubliceerd op: 4 mei 2019 13:50

Wethouder bezoekt Taalgroep Ooststellingwerf

Wethouder Esther Verhagen bezocht donderdagmiddag 25 april de vrijwilligers en de deelnemers van de Taalgroep in Bibliotheek Oosterwolde. Vol belangstelling sprak de wethouder met alle aanwezige deelnemers en vrijwilligers.

Oefenen met taal rekenen en computeren

Elke donderdagmiddag zit de taalgroep boven in Bibliotheek Oosterwolde. Een vaste groep vrijwilligers is aanwezig en helpt iedereen die wil oefenen met taal, rekenen en computeren. De deelnemers voelen zich op hun gemak en maken vorderingen met hun taal. De pauze is misschien wel het hoogtepunt van de middag. Dan wordt er gezamenlijk koffie gedronken en is er altijd een onderwerp waarover wordt gesproken. Op die manier wordt gewerkt aan het vergroten van de woordenschat. Tegelijkertijd wordt er tijdens de pauze echt tijd en aandacht besteed aan elkaar. Iets wat zowel vrijwilligers en deelnemers zeer waarderen.

Wethouder Verhagen was onder de indruk van het werk van de vrijwilligers en de deelnemers en onderschrijft het belang van integratie en participatie.

Meedoen?

Wil je graag met anderen oefenen met taal, rekenen of computeren? Je bent elke donderdagmiddag vanaf 13.00 uur van harte welkom in de Bibliotheek. Als het je leuk lijkt om de deelnemers te assisteren, kun je je aanmelden als vrijwilliger.