Voorleeskampioene Carice

Gepubliceerd op: 7 maart 2019 18:54

Carise voorleeskampioene Weststellingwerf 2019

Onder aanmoediging van ruim 60 toeschouwers werd Carice Woudberg van OBS Tuindorp uit Wolvega Voorleeskampioen van Weststellingwerf.

Silvester en de bizarre verhuizing

Zij las een fragment voor uit het boek Silvester en de bizarre verhuizing van Willeke Brouwer. Volgens de jury las ze duidelijk voor, legde de accenten op de juiste plaats, maakte het verhaal dat vol humor zat, spannend, paste tempowisselingen en rustmomenten op het juiste moment toe en nam de hele zaal mee in haar verhaal. Carice gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 9 april, in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

De jury

Samen met nog 7 andere finalisten ging Carice op 5 maart, in de bibliotheek van Wolvega, de strijd om dit kampioenschap aan. Alle finalisten lazen een fragment uit een door hen zelf uitgekozen boek voor en werden daarop beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit burgemeester André van de Nadort, Rebecca Siebinga, lid van de Raad van Toezicht BZOF en Baukje Koolhaas, verhalenverteller. De jury had het moeilijk, maar kwam uiteindelijk met de verlossende uitslag. Carice Woudberg werd eerste, Goos Boes van de Vensterschool uit Noordwolde werd tweede met een fragment uit Mijn magische leven van Zach King, en Floor Schnoor van OBS De Striepe uit Oldeholtpade werd netjes derde. Zij las voor uit Floor regelt het even van Marjon Hofman.

Minze Dijksma

Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Minze Dijksma het publiek dat, zoals elk jaar, weer erg genoot van de goochelkunsten. Ook de presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van Minze.

De prijzen

Alle finalisten ontvingen een roos en een oorkonde voor deelname aan de finale van de voorleeswedstrijd in Weststellingwerf. De drie winnaars kregen daarnaast nog een boekenbon en de kampioen bovendien nog een tablet-tas.
Het was weer een zeer geslaagde avond.

Foto's Lenus van der Broek