Van DigiD naar 9292OV

Gepubliceerd op: 19 maart 2019 10:52

Digisterker Bibliotheek Wolvega 2019

Vier dinsdagochtenden werd er in de Bibliotheek in Wolvega enthousiast geoefend door cursisten met het aanmaken van een DigiD, het daaraan toevoegen van een sms-controle, het zoeken van informatie op websites van de overheid en het installeren van de app 9292OV.

Zelfvertrouwen

Wat voorheen nog onbekend was en vaak door anderen werd gedaan, kunnen de deelnemers na afloop van de cursus nu zelf. Eén van de cursisten zei de eerste les nog: ‘Ik heb een computer, maar weet niet wat ik ermee moet. Ja, huizensites bekijken, dan kan er weinig misgaan’. Na de derde les had ze zelfstandig een eigen DigiD aangemaakt, sms-controle toegevoegd en keek ze ontspannen rond op een website van het openbaar vervoer.
Met wat lekkers bij de koffie en een deelnamecertificaat werd er op 12 maart afgesloten.
De cursisten waren het er na afloop unaniem over eens dat de cursus ze een stukje zelfvertrouwen had gegeven en dat was heel wat waard. Ze hebben ook alle drie de smaak te pakken gekregen en gaan door met Klik & Tik.

DigiD aanvragen

In de Digisterkercursus leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe en op welke overheidswebsites deze gebruikt wordt. Omdat de overheid steeds minder brieven verstuurt en de Belasting-dienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties overstappen op elektronische dienstverlening, biedt de Bibliotheek, in samenwerking met de overheid, deze cursus aan.

Klik&Tik

De Bibliotheek biedt ook de cursus Klik en Tik aan. Deze cursus is op maandagochtend van 10.15 tot 11.15 uur (m.u.v. schoolvakanties). Hier leert u over typen, klikken en websites bekijken (deel 1), over e-mailen, downloaden en browsers (deel 2) en over sociale netwerken, links en browsers (deel 3).

Nog meer computerles

Op maandagavond worden er tussen 18.30 en 21.00 uur in Bibliotheek Wolvega Basis computervaardigheden gegeven door een docent van het Friesland College. In deze cursus worden eigen vragen over het gebruik van computer, tablet en telefoon behandeld. Dit is weer een vervolg op Klik en Tik. Ook deze cursus is gratis.

Meedoen?

Wil je deelnemen aan Klik en Tik of Basis computervaardigheden? Neem dan contact op met Bibliotheek Wolvega (0561-612623). Ook wanneer je als vrijwilliger wilt helpen bij de Basis computervaardigheden van het Friesland College, kun je contact opnemen met de Bibliotheek.