Ruim 350 bezoekers opening Bieb

Gepubliceerd op: 22 november 2018 13:42

Opening Bieb Beetsterzwaag 17 november 2018

Zaterdagmiddag 17 november werd de verbouwde bibliotheek in Beetsterzwaag officieel geopend. Wethouder Libbe de Vries en het freerunningteam luidden de middag feestelijk in. De spectaculaire sprongen van het team deden iedereen verbazen en de stemming zat er gelijk goed in.

Een tiental lokale verenigingen werkte mee aan de opening. De bezoekers genoten van onder andere de scouting, schaken, volksdansen en swingende muziek. De kinderen, van wie al velen prachtig geschminkt waren, ontdekten de nieuwe bieb met een speurtocht.

De insteek van de verbouwing en uitbreiding kwam vanuit de behoefte aan een ontmoetingsplek. De bibliotheek is uitgebreid met een zithoek en een leestafel, een ruim assortiment non-fictie, een grotere jeugdcollectie en twee extra computers.

Die behoefte voor ontmoeting bleek ook uit de groep mensen die tijdens de opening mee ging voor een historische wandeling. Vol enthousiasme kwam men weer terug en sloot af met een hapje en een drankje in de nieuwe bieb.

Honderden blije gezichten verlieten de nieuwe bieb met een goodiebag op de rug en een leuke fotoboekenlegger in de hand. Want met elkaar op de foto in een gek fotohokje: dat wilde iedereen wel even!

Bibliotheek Beetsterzwaag in de Buorskip aan de Vlaslaan is voor iedereen geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur. Wie kennis wil maken met de nieuwe bieb, kan tot 2019 kosteloos een proefabonnement afsluiten. De (gratis) koffie of thee staat voor u klaar!

Foto: Sietse de Boer  Meer foto's