Moppereend in de bibliotheek tijdens Voorleesontbijt!

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 11:22

Voorleesontbijt Wolvega 2020

In de bibliotheek van Wolvega zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, door burgemeester André van de Nadort.

Moppereend

23 kinderen van Dorpsschool De Blesse en ‘t Holtpad hebben geboeid geluisterd naar het verhaal over Moppereend, geschreven door Joyce Dunbar en Petr Horácek. Het verhaal gaat over Eend die mopperig is. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

De burgemeester leest voor

Terwijl de kinderen genoten van hun broodje las de burgemeester, op een interactieve manier, het boek voor. Er kwamen leuke reacties uit de groep. Daarna werd er nog geluisterd naar het liedje over Moppereend en konden de kinderen even mee bewegen door te stampen, boos te kijken en te grommen.

Traktatie

Daarna kregen ze allemaal nog wat drinken. Bij het naar huis gaan was er voor alle kinderen een mandarijntje en een voorleestasje, mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en De Versterking, met een mini editie van het boek Moppereend en een vingerpopje van Eend.

Het Voorleesontbijt werd gesponsord door de Poiesz.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks georganiseerd. Dit om het belang van voorlezen, zeker bij jonge kinderen, extra aandacht te geven.
Het was een leuke activiteit die voor herhaling vatbaar is.

Foto's:Lenus van der Broek