Milou vindt Gouden Boekstart Wikkel

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 11:52

Milou vindt Gouden Boekstart Wikkel 2019

Milou Sloot, geboren op 31 oktober 2018, heeft de Gouden Wikkel in haar Boekstartkoffertje gevonden.

Samen met haar moeder ontving ze, in de bibliotheek in Wolvega, bij het Boekstartkoffertje dat je ontvangt als je je baby inschrijft als lid van de bibliotheek, een leuk prijzenpakket!

BoekStart bestaat al weer tien jaar. Al meer dan 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffertje via hun bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceerde BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen.

De Gouden Wikkelactie

Nagenoeg alle bibliotheken in Nederland organiseren de Gouden Wikkelactie. Wie zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een gouden wikkel vindt, ontvangt een leuk prijzenpakket.

Boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

Gratis koffertje

Iedere baby die wordt ingeschreven als lid van de bibliotheek, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. In de meeste bibliotheken is een speciale hoek met boeken voor baby’s. Ook worden er vaak voorleesuurtjes georganiseerd waar ouders en verzorgers met hun baby welkom zijn. In het BoekStart-project werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.