Lotte Voorleeskampioen Opsterland

Gepubliceerd op: 29 februari 2020 16:24

Lotte Laning Voorleeskampioen Opsterland 2020

Onder aanmoediging van zo’n 40 toehoorders werd dinsdagavond 25 februari Lotte Laning van obs de Flecht uit Lippenhuizen voorleeskampioen in de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De kleine kapitein

Lotte las een fragment voor uit het boek De kleine kapitein van Paul Biegel. Volgens de jury had Lotte een prettige manier van voorlezen, fijn om naar te luisteren. Hoewel zij de laatste kandidaat was en dus lang moest wachten op haar beurt, was er geen spoortje nervositeit te bekennen in haar voorlezen. Lotte gaat Opsterland vertegenwoordigen tijdens de provinciale voorleeswedstrijd op dinsdag 7 april in de Skâns in Gorredijk.

De jury

Zes leerlingen van zes basisscholen uit Opsterland deden mee aan de voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Gorredijk. Alle deelnemers lazen een fragment voor uit een, liefst door hen zelf gekozen, boek en werden daarop beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestond uit schooldirecteur Annet de Wolf en schrijfster Tialda Hoogeveen. De jury benadrukte bij de prijsuitreiking hoe moeilijk de keuze was. De kandidaten waren allemaal goed. De rust en prettige manier van voorlezen vielen deze avond positief op.

De prijzen

Alle deelnemers ontvingen als dank voor hun deelname een toepasselijk cadeau en een pen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De winnares ging daarnaast nog naar huis met haar prijs, een boekenbon, een oorkonde en een tas van de Nationale Voorleeswedstrijd.
Na deze geslaagde avond kan Lotte zich nu op gaan maken voor de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.