Lobke Voorleeskampioen Weststellingwerf

Gepubliceerd op: 5 maart 2020 10:27

Voorleeswedstrijd Weststellingwerf 2020

In de bibliotheek van Wolvega werd, onder aanmoediging van ruim 50 toeschouwers, Lobke Dijkstra van IKC Scholtens in Wolvega Voorleeskampioen van Weststellingwerf.

Dagboek van een muts

Lobke las een fragment voor uit het boek Dagboek van een muts, zak er lekker door van Rachel Renée Russel. Volgens de jury las ze voor in een goed tempo, was ze duidelijk verstaanbaar en gebruikte ze een mooie intonatie. Lobke gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 7 april, in De Skâns in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

De jury

Samen met nog 7 andere finalisten ging Lobke op 3 maart, in de bibliotheek van Wolvega, de strijd om het kampioenschap aan. Alle finalisten lazen een fragment uit een door hen zelf uitgekozen boek voor en werden daarop beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit burgemeester André van de Nadort, Baukje Koolhaas, verhalenverteller en Marianne Drenth, oud medewerker van de bibliotheek. De jury had het moeilijk, alle kandidaten lazen uitstekend voor. Er kan er echter maar één kampioen worden en na diep beraad kwam de jury met de uitslag. Burgemeester André van de Nadort maakte de winnaars bekend. Lobke Dijkstra werd eerste, Afke van der Linde van OBS De Aventurijn uit Munnekeburen werd een goede tweede met een fragment uit Lampje, geschreven door Annet Schaap, Keano van OBS Zuid uit Wolvega werd netjes derde. Hij las voor uit De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen van Andy Griffith.

Goochelaar

Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Minze Dijksma het publiek dat, zoals elk jaar, weer erg genoot van de goochelkunsten. Ook de presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van Minze.

De prijzen

Alle finalisten ontvingen een bloem en een oorkonde voor deelname aan de finale van de voorleeswedstrijd in Weststellingwerf. De drie winnaars kregen daarnaast nog een boekenbon en de kampioen bovendien nog een linnen boekentas.

Foto's Lenus van der Broek