Blije gezichten

Gepubliceerd op: 15 maart 2019 19:00

Digisterker Bibliotheek Gorredijk 2019

Blije gezichten in Bibliotheek Gorredijk bij de uitreiking van het certificaat van de cursus ‘werken met de digitale overheid’.

Digi-D

Zes cursisten hebben in 4 middagen een Digi-D aangemaakt, geoefend met informatie zoeken en zaken regelen op overheidswebsites. De websites van overheid.nl, de belastingdienst, de gemeente, sociale verzekeringsbank en regelhulp kwamen aan bod. Daarnaast werd aandacht besteed aan het herkennen van phishing mails en of een website beveiligd is.
Een cursist reageerde enthousiast: ’Dit is al m’n derde certificaat!’
De cursisten waren blij verrast met alle mogelijkheden die je online kunt regelen. Deze cursus wordt elk voorjaar aangeboden en bij voldoende belangstelling vaker.

Klik&Tik

Elke vrijdagmiddag is in Bibliotheek Gorredijk de cursus Klik&Tik. Deze cursus behandelt de basis van het internet, bedoeld voor mensen die nog nooit of zelden een computer hebben gebruikt. Deelnemers leren onder andere typen, internetten, een account aanmaken, downloaden en e-mailen. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is wel nodig. De cursus Klik&Tik is elke vrijdagmiddag van 15.30-16.30 uur in de bibliotheek in Gorredijk (m.u.v. de schoolvakanties).
Aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek, op de website of door te bellen met de Bibliotheek Gorredijk (0513-461548).