Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 29)

 • Gecertificeerd!

  20 december 2019

  De Bibliotheek Zuidoost Fryslân heeft op woensdag 18 december opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

  Bekijk details van Gecertificeerd!

 • Openingstijden feestdagen

  3 december 2019

  Tijdens de komende feestdagen hebben wij enkele aangepaste openingstijden:

  Bekijk details van Openingstijden feestdagen

 • Grip op je leven door vrijwilligerswerk

  17 september 2019

  Een grote groep belangstellenden maakte in de week van de alfabetisering gebruik van de mogelijkheid een rondleiding te volgen bij diverse organisaties waar ze met vrijwilligers werken.

  Bekijk details van Grip op je leven door vrijwilligerswerk

 • Het Digi-taal-huis Gorredijk zoekt jou als trainer

  30 augustus 2019

  Voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven of goed met de computer willen leren werken is er het Digi-taal-huis. Met computerprogramma’s en cursussen voor zelfstudie; een leescollectie van leuke makkelijke boeken; een sociale ontmoetingsplek om bij te praten; prettige werkplekken en begeleiding; waar nodig advies en doorverwijzing. Als vrijwillige trainer ondersteun en begeleid je mensen bij het verbeteren van hun taal, reken- en digitale vaardigheden. Het Digi-Taalhuis is geopend tijdens...

  Bekijk details van Het Digi-taal-huis Gorredijk zoekt jou als trainer

 • Het Taalplein in de moestuin

  10 juli 2019

  Donderdag 4 juli verzamelde een enthousiast gezelschap zich in bibliotheek Oosterwolde. Het waren de vrijwilligers en deelnemers van het Taalplein Ooststellingwerf.

  Bekijk details van Het Taalplein in de moestuin

 • Winnaars Bieb Kinderjury

  30 juni 2019

  En de winnaars zijn... *tromgeroffel* 'De Gorgels' van Jochem Myjer en 'Toni Malloni' van Harmen van Straaten!

  Bekijk details van Winnaars Bieb Kinderjury

 • Openingstijden Bouwvak

  4 juni 2019

  De hele zomer kun je terecht in de Bibliotheek! Tijdens de Bouwvak van 29 juli tot en met 17 augustus 2019 hebben wij aangepaste openingstijden:

  Bekijk details van Openingstijden Bouwvak

 • De VakantieBieb gaat weer open!

  28 mei 2019

  Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan nu de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang!

  Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open!

 • Wethouder bezoekt Taalgroep

  4 mei 2019

  Wethouder Esther Verhagen bezocht donderdagmiddag 25 april de vrijwilligers en de deelnemers van de Taalgroep in Bibliotheek Oosterwolde. Vol belangstelling sprak de wethouder met alle aanwezige deelnemers en vrijwilligers.

  Bekijk details van Wethouder bezoekt Taalgroep

 • Privacyshow in Oosterwolde

  27 april 2019

  Afgelopen donderdagavond was de Kleinste Privacyshow van Nederland in Bibliotheek Oosterwolde. Een show vol grappen en grollen én nuttige informatie over cookies, wachtwoorden en phishing. Bas van der Ven (directeur-bestuurder van de Bibliotheek Zuidoost Fryslân) heette iedereen welkom, waarna Sander Veen, de presentator van de show, het stokje van hem overnam.

  Bekijk details van Privacyshow in Oosterwolde