Belastinghulp

Logo De Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Op zoek naar hulp bij belastingaangifte? Vraag de Bibliotheek!

Zelf belastingaangifte doen: Het kan in de Bibliotheek

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 april aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek. Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Ook het printen van de belastingaangifte kan in de Bibliotheek.

Hulp bij belastingaangifte

Wil je hulp bij je belastingaangifte? En weet je niet waar je die kunt krijgen? Vraag het in de Bibliotheek. Dat kan ook als je geen lid bent.
De medewerkers verwijzen je door naar een vrijwilliger bij jou in de buurt, die desgewenst bij jou thuis komt. Deze kan je helpen bij aangifte doen voor de inkomstenbelasting of als je een toeslag wilt aanvragen. Ook hebben we adressen van een aantal landelijke organisaties die je kunnen helpen.

Contactgegevens voor hulp bij belastingaangifte

Gratis korte cursus DigiD aanmaken

Binnenkort kun je in de bibliotheken in Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega een korte gratis cursus volgen waarin we je helpen met het aanmaken van een DigiD. Ook leggen we uit waar je op de website van De Belastingdienst aangifte kunt doen. De cursus duurt 2 dagdelen van maximaal 2 uren.
Belangstelling? Meld je snel aan. Het aantal plaatsen in beperkt!

Waar en wanneer:
Bibliotheek Gorredijk: Tel. 0513-461548  Vrijdag 7 en 14 april van 15.30 - 17.30 uur.
Bibliotheek Oosterwolde: Tel. 0516-512075 Dinsdag 11 en vrijdag 21 april van 14.00 - 16.00 uur.
Bibliotheek Wolvega: Tel. 0561-612623 Maandag 3 en 10 april van 10.00 - 12.00 uur.